Wednesday, October 31, 2012

Neutral.

 Ik heb het jullie al wel eens eerder verteld, maar ik heb een heel lastige huid. Heel veel last van allergieën. Maar we weten dus niet van waar ze afkomstig zijn. Niet van zeep, shampoo's of dat soort dingen. Maar mijn huidspecialiste had me toch aan geraden een tijdje een douchegel van Neutral te gebruiken. En daar bij heb ik in één keer de deodorant er bij gekocht. Dat het artikel een ietsje langer zou kunnen worden.
Wel ik heb deze producten voor jullie getest. Dus dit artikel kan wel interessant zijn voor mensen met een heel erg allergische huid.
Alle producten van Neutral bevatten geen parabenen, parfum, kleurstof of zeep. Dat maakt deze producten een PHwaarde neutraal hebben. En dat wil zeggen dat deze producten je huid schubben niet open of dicht maakt. Maar je huid gewoon laat rusten.
Zoals je hier boven kan zien heb ik de douchegel en de deodorant. Maar er zijn natuurlijk nog andere producten zoals shampoo,( Die heb nu ook in huis gehaald. Maar daar komt later meer over. In een ander artikel.) een handzeep maar het gaat ook verder tot wasproducten en dat soort dingen. Dus je hoeft geen bang te hebben om nog allergisch te reageren. Wel nu ga ik het met alleen hebben over deze twee producten. Maar je zal waarschijnlijk nog wel een paar spullen zien voorbij komen van dit merk. En zeker omdat ik weet hoe jij je voelt als je heel erg veel last hebt van eczeem. 

Laten we dan maar eens beginnen. De douchegel:
Het eerste wat ik zag toen ik thuis kwam en deze producten stonden op tafel omdat mama ze moest kopen van de dermatoloog was dat er bovenaan op de tweede plaats op het ingrediëntenlijstje SLS stond.
Boe, dat vond ik echt geen goed begin en dat viel me echt serieus tegen omdat het dus een neutrale zeep zou zijn. Maar dat er SLS in zit, was geen goed ding. Zeker niet voor iemand met zoveel eczeem als mij. Of dat is toch wat ik dacht. Ik kan je zeggen dat er niet één ding goed in heel dit deze douchegel zit. Maar ik kan je ook zeggen dat ik geen last heb gehad van de vermeerdering van uitslag of eczeem. Het ding SLS is in dit product misschien juist wel goed. Maar het is wel een must om je na het douchen toch even goed in te smeren. En zeker in deze koude maanden met een lichtere of juist een zwaardere body lotion of body butter. Omdat je anders juist wel last hebt van uitdroging. Wat er dan weer goed aan is, is dat het geen parabenen bevat. Heel erg veel mensen maken een drama van parabenen. Terwijl het eigelijk niet zo heel veel kwaad kan. Maar voor de mensen die het belangrijk mochten vinden. De producten van Neutral bevatten geen parabenen. Ook zit er zoals ik al zei geen parfum, geen zeep en geen kleurstof in de producten. Dat maakt dus dat deze douchegel een neutrale tot geen geur heeft. En dat het een vloeiende gel is met een doorzichtige kleur.

Nu ga ik verder met de deodorant:
Wat voor mij al een goed begin was aan deze deodorant was dat er geen alcohol in zit. Wel dat hoort gewoon niet in een vrouwendeo, simpel weg omdat wij onze oksels scheren en dat het anders fantastisch hard brand en prikt. Ik ga heel erg eerlijk zijn. Over deze ben ik niet tevreden. Ik kan eigelijk perfect elke deodorant gebruiken. En deze heeft dan nog niet eens een lekker geurtje. Geef mij liever een deostick van Dove, Nivea of rexona. Maar dit is echt geen aanrader. Als ik hem in de morgen opspray en ik ben even druk bezig. Dan heb ik direct prijs, en stink ik naar het zweet. Ik zweer enorm snel en hard. Dus voor mij is dit absoluut een no-go. Ik heb hem dan ook maar één of twee keer gebruikt, terwijl het er mij juist een goed product uitzag.

Mijn eindconclusie is:
De douchegel is prima, en natuurlijk ook budgetproof. Ik raad je aan, als je zo'n huid hebt als mij. Eerst dit te proberen. En als het je gewoon niet helpt je dan naar de duurdere merken van de apotheek over te stappen. En de deodorant die kan je proberen. Maar ik ben alles behalve een fan.

No comments:

Post a Comment